Publicat el

Random House manté els ebooks a les biblioteques, però n'apuja el preu



Després d'una reunió entre els representats de l'American Library Association i de Random House, l'editorial ha confirmat (2/2/2012) que mantindrà la distribució de llibres en format electrònic a través de les biblioteques. En paraules de Stuart Applebaum, un portaveu de Random House

El nostre compromís amb les biblioteques com un imperatiu del nostre impuls, si no de la nostra raó de ser com a editors, és més gran que mai. 

Random House és en aquests moments l'única de les sis grans editorials nord-americanes que permet accés sense restriccions dels seus ebooks a través de les biblioteques. Tanmateix, l'anunci d'aquest compromís ve acompayat de la pujada del preu dels ebooks per a tots els distribuïdors bibliotecaris (OverDrive, 3 M, Ingram) que serà efectiva a partir de l'u de març. Segons explicacions de l'editorial els preus dels ebooks tendiran a igualar-se amb el preu dels audiollibres digitals.

L'anunci de Random House arriba en el moment en què les altres grans editorials nord-americanes també estan replantejant-se les seves polítiques al respecte. Així per exemple Penguin USA acaba de comunicar (9/2/2012) que dóna per finalitzat el seu contracte amb la distribuïdora OverDrive. De fet des des del propassat novembre ja no distribuia a les biblioteques les novetats editorials ni en format electrònic ni en format digital àudio, només als títols de fons. Per la seva banda HarperCollins ha limitat el préstec bibliotecari de llibres electrònics a 26 vegades per llibre (per a més informació sobre aquest tema us remetem a aquest post), mentre que Hachette Book Group, Simon & Schuster i Macmillan continuen sense distribuir llibres electrònics a través de les biblioteques.