Publicat el

El MIT llança una nova iniciativa d'aprenentatge en línia

La universitat nord-americana Massachusetts Institute of Technology (MIT) ha anunciat (19/12/2011) el llançament de MITx, una nova iniciativa d'aprenentatge en línia i de franc. MITx oferirà una cartera de cursos a través d'una plataforma d'aprenentatge en línia interactiva que:
  • Organitzarà i presentarà el material del curs perquè els estudiants aprenguin al seu propi ritme.
  • Facilitarà la interactivitat amb laboratoris en línia i la comunicació estudiant-estudiant.
  • Permetrà l'avaluació individual del treball de qualsevol estudiant i permetrà als estudiants que demostrin el seu domini de les matèries un certificat de finalització atorgat per MITx.
  • Operarà en codi obert, en una infrastructura de programari escalable a fi que qui hi estudiï pugui millorar progressivament i accedir fàcilment a altres institucions educatives.
El MIT ja té el programa OpenCourseWare, que compta amb uns 2.100 cursos en línia gratuïts. MITx, que tecnològicament està més avançat que l'OpenCourseWare, permetrà als estudiants rebre cursos en línia per utilitzar laboratoris simulats, interactuar amb els professors i altres estudiants i obtenir certificats. El programa no substituirà els altres cursos presencials, i el certificat no tindrà la mateixa consideració de títol que el dels cursos presencials. Els i les estudiants que vulguin obtenir certificats hauran de pagar una quota, les tarifes de la qual encara no s'han establert. Els responsables de la universitat promocionaran el programa arreu del món i llançaran un prototip experimental de MITx a la primavera del 2012.

Font: MIT (19/12/2011)