Publicat el

Google Knol migra cap a la plataforma Annotum de WordPress

Google acaba d'anunciar (22/11/2011) la supressió d'alguns serveis que no han assolit l'impacte desitjat. A més dels ja anunciats fa dies, com ara Buzz, Jaiku i Google labs, ara afegeix Google Bookmarks, Friend Connect, Gears, Línia del temps del cercador, Wawe, Knol i Energies renovables. Alguns d'aquests serveis desapareixen totalment mentre que altres s'integren i es concentren en nous serveis, com ara Google+, a fi de millorar l'experiència de l'usuari.

Val la pena esmentar Knol, una enciclopèdia d'autor creada el 2007 i de la qual ens férem ressò en aquest post (Google llança Knol, el competidor de la Wikipedia). Segons el comunicat de Google, tot i l'anunci del tancament de Knol, "per tal de continuar amb aquest treball, hem estat treballant amb Solvitor i Crowd Favorite per a crear Annotum, una plataforma de publicació, edició i revisió d'articles acadèmics i de revistes, de codi obert, basat en WordPress. Knol funcionarà amb normalitat fins al 30 d'abril de 2012  i és previst que la migració de Knol a Annotum es realitzi d'una forma senzilla. Annotum estarà disponible com a tema de WordPress.com i com a versió CMS.

Entre altres característiques de la plataforma (i de les ja sabudes capacitats de WordPress) podem esmentar: sistema preparat per a la revisió dels textos per part de múltiples autors, revisors i editors, organització del flux de treball, editor WYSiWYM en tres formats: XML, html i pdf, diferents llenguatges d'interfície, personalització, etc.

Pel que fa l'XML, la Biblioteca Nacional de Medicina ha definit un sòlid conjunt d'etiquetes XML que moltes revistes científiques i editors segueixen, amb la qual cosa es facilitarà l'intercanvi de dades i l'explotació de les metadades. Annotum té un subconjunt personalitzat anomenat DTD Kipling.