Publicat el

Petites novetats de Google al voltant dels llibres

En pocs dies Google ha ofert dues petites notícies al voltant del món del llibre i, especialment, de Google Llibres.

A partir d'aquesta setmana es pot configurar una alerta de Google per a rebre avisos per correu electrònic quan apareguin nous llibres a Google Llibres que coincideixin amb els criteris de cerca que hem triat. Per crear una alerta per als llibres, hem d'anar a les Alertes de Google, escriure les paraules clau sobre les quals estem interessats (ja sigui títol, autor o tema) i triar "Llibres" de la llista desplegable del botó Tipus i crear. També podem previsualitzar com quedarà el correu electrònic que rebrem. Un cop creada l'alerta, automàticament començarem a rebre missatges de notificació sobre els nous llibres publicats a Google Llibres.

Font: Inside Google Books (20/10/2011)

La secció d'Experiments de Chrome (Chrome Experiments) acaba de presentar (18/10/2011) WebGL Bookcase, una interfície experimental per a l'API de Google Llibres. En concret, el model ens presenta una biblioteca digital que és una infinita 3D en espiral. Els llibres estan organitzats en 28 temes. Fent clic a la portada s'obre el llibre i s'hi mostra el títol i la informació de l'autor, així com una breu sinopsi, proporcionada per l'API de Google Llibres. Totes les imatges es representen amb WebGL, una tecnologia de Google Chrome i altres navegadors moderns que permet visualitzar gràfics en 3D directament al navegador, sense necessitat d'un plug-in.

Podeu veure'n una demostració de com funciona en el vídeo següent o bé, millor, anar directament a l'experiment WebGL Bookcase.



Font: The Official Google Code blog (18/10/2011)