|
Ars Nova, Manuscrit n.2, segle XIV |
A la pàgina web del
Palau de la Música s'anuncia que Biblioteca de l’Orfeó Català
ha inaugurat l'exposició virtual
Tresors de la Biblioteca de l’Orfeó Català, que permet als internautes descobrir els documents més singulars. La mostra aplega 50 documents de temàtica musical (edicions antigues, còdexs il·luminats, partitures autògrafes, cartes, programes de concert, fotografies i cartells, entre d’altres). Es tracta d’un recorregut de gran valor patrimonial i artístic a través de gairebé mil anys d’història musical, que inclou còdexs medievals i renaixentistes; cantorals gregorians miniats; exemplars únics d’edicions antigues (Las Ensaladas de Mateu Fletxa editades a Praga el 1563 o repertori inèdit per a guitarra del segle XIX) i manuscrits autògrafs d’Albéniz, Granados, Amadeu Vives, Erik Satie.
Molts dels documents van acompanyats de l'àudio corresponents, així, per exemple l’internauta pot fullejar virtualment un còdex musical medieval escoltant la polifonia d’aquell temps.
Paral·lelament a aquesta exposició es presenten
les col·leccions digitals de la Biblioteca de l’Orfeó Català, un projecte patrocinat per Fundación Telefónica, que aplega al voltant de 17.000 imatges digitalitzades. La Biblioteca de l'Orfeó Català és una de les biblioteques musicals més importants creada per una entitat civil privada, l'estudi dels seus documents permet reconstruir la història musical de Catalunya.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada