Publicat el

Telefónica presenta el projecte Commtinuity

Telefónica I + D ha presentat (7/10/2010) els primers resultats de Commtinuity, un projecte que mostra com serà la comunicació del futur entre dispositius fixos i mòbils i com és possible mantenir la continuïtat entre ells en diferents entorns (llar, carrer, etc.). En concret, l'usuari segueix amb la mateixa experiència (i activitat) un cop que canvia l'entorn (físic): la mateixa activitat pot continuar en nous dispositius o en nous entorns gràcies a la intercomunicació entre interfícies. En en vídeo "conceptual" que us adjuntem unes ratlles més avall es mostra com una taula MS Surface multitàctil, el televisor i el mòbil s'associen de manera transparent per l'usuari en l'ambient de la seva llar per a permetre que la seva música i les seves videotrucades continuïn entre els diferents dispositius.

El centre de la interacció de l'usuari amb els seus diferents dispositius és la taula Surface de Microsoft, amb capacitat de detecció de dispositius sobre la seva superfície. MS Surface uneix una capacitat multitàctil (fins a 52 punts simultanis) amb reconeixement visual basat en infrarojos d'objectes dipositats en la seva superfície, com telèfons mòbils o DVD's. Gràcies a ells, la taula pot detectar el moment en què l'usuari diposita el seu mòbil sobre ella o l'aixeca, comunicant-se amb el mòbil per transferir l'experiència multimèdia entre els dos dispositius.

Tota l'experiència d'usuari és proveïda a més des d'uns servidors de streaming que emmagatzemen els continguts i que permeten incorporar la continuïtat entre diferents dispositius.



Font: Sala de premsa de Telefónica (7/10/2010)