Publicat el

Google Music, un nou servei de Google per a cercar, escoltar i comprar música


Google acaba de presentar (28/10/2009) Google Music, un nou servei que no només pretén cercar música sinó també pre-escoltar-la i facilitar-ne la compra. El servei arrenca als Estats Units d'Amèrica.

A partir d'ara, quan es realitzi una cerca apareixerà en els resultats del cercador cançons de diferents artistes, de discs, fotografies, lletres de cançons, grups, etc. i, aquesta és la novetat, enllaços a un preview d'àudio a les cançons proporcionades pels partners de Google MySpace (que acaba d'adquirir iLike) o Lala.  MySpace i Lala proporcionaran enllaços per comprar la cançó completa.

El motor de cerca de Google també ajudarà a descobrir la música que agrada als usuaris: Google s'ha associat amb Pandora, imeem i Rhapsody per incloure enllaços als seus llocs on es pot descobrir música relacionada a les preguntes.

Es tracta de la primera incursió de Google en el sector de les descàrregues legals de música en Internet, un negoci que, fins ara, està dominat per iTunes, la tenda en-línia d'Apple. De fet, com bé s'explica en el comunicat, dos dels deu termes més cercats a la xarxa als EUA estan relacionats amb la música.



Font: Google (28/10/2009)