Publicat el

Fujitsu llança FLEpia, el primer lector digital en color


Fujitsu ha anunciat (18/3/2009) el llançament comercial al Japó d'un nou lector de llibres electrònics anomenat FLEpia, el primer lector digital amb tecnologia de tinta electrònica en color. El prototip es presentà l'any passat, com ja vàrem comentar en aquest post.

Es tracta d'un dispositiu amb pantalla de 8 polzades, que incorpora connectivitat entre aparells a través de Bluetooth, connectivitat a internet WiFi i el programari de Microsoft Windows CE5.0 (versió japonesa). Permet una capacitat d'emmagatzematge fins a 4GB d (que equival a 5.000 llibres de paper convencionals d'unes 300 pàgines) i la bateria té una autonomia de 40 hores d'ús continuat. El dispositiu pesa 385 grams i té 12,5 mm de gruix i permet la navegació de la interfície mitjançant botons o activant la pantalla tàctil. Ja es poden fer comandes a través de la pàgina de Fujitsu Frontech, i les primeres unitats començaran a lliurar-se a partir del proper 20 d'abril, al preu de 99,750 iens (uns 750 euros). FLEPia és compatible amb els dos formats més populars al Japó de libres electrònics XMDF i .book, i els usuaris es poden descarregar títols a través del portal de llibres electrònics Papyless.

L'actualització de la pantalla d'aquest dispositiu és d'1,8 segons, que sembla excessiu. En major o menor grau, aquesta és l'assignatura pendent de tots els dispositius lectors digitals que actualment es troben al mercat, basats en la tecnologia de tinta electrònica.