Publicat el

El New York Times estudia el llançament d'un servei de diaris digitals personalitzats


Terminal CustomTimes, situal en el departament de recerca i desenvolupament del New York Times. Fotografia d'Scott Beale / Laughing Squid.

El diari The New York Times està estudiant un servei anomenat CustomTimes, que consisteix en una terminal que recorda a un dispensador de diaris amb un monitor d'ordinador incorporat a sobre, que permetria als usuaris seleccionar els continguts del diari a conveniència amb l'objectiu d'imprimir-se una edició personalitzada. Aquest servei reforçaria la tendència a oferir edicions personalitzades de diaris mitjançant impressió a demanda, que ja havíem comentat en aquest post de Beat, fent referència als plans del grup mediàtic nord-americà Media News Group.

Tanmateix CustomTimes és només una de les línies de recerca que està portant a terme el laboratori de recerca i desenvolupament del New York Times. Entre d'altres iniciatives experimentals cal destacar la creació d'un sistema per enviar als lectors informació que no s'ha pogut publicar abans del tancament de l'edició del dia, com ara resultats esportius o resultats electorals, a través dels seus dispositius mòbils, o bé la creació - amb Adobe Systems - d'un sistema que adapti automàticament les mides del text a les diferents mides de pantalla dels dispositius que els usuaris facin servir per llegir el Times o del Herald Tribune.



Font: Cnet News (10/3/2009)