Publicat el

Abacus crea una línia editorial per a joves que contempla eines interactives



La cooperativa de consumidors Abacus ha llançat una col·lecció de narrativa juvenil Món Abacus, que segons la seva web "tracta temes d'actualitat per respondre a les inquietuds dels joves", de 12 a 16 anys. Els dos primers títols de la col·lecció han estat encarregats a autors de renom: Andreu Martín amb Gen, un llibre que tracta sobre l'addicció als videojocs, i Anna Tortajada que presenta La meva diable porta xanques, on s'aborda l'homosexualitat femenina.

És interessant notar que la col·lecció preveu incloure una guia de lectura que els professors poden descarregar a través de la web, i la possibilitat que els joves xategin amb els personatges dels llibres.

Abacus comercialitza llibres, joguines, material d'oficina i papereria, CDRoms i DVDs, i altres productes educatius. Des de la seva fundació el 1968, ha assolit més de 500.000 socis i ha creat 28 punts de venda, que es troben en una vintena de poblacions de Catalunya i el País Valencià.

La distribuïdora ha començat l'aventura editorial publicant llibres de literatura juvenil, però podria ampliar l'oferta a d'altres gèneres narratius i productes editorials.