Publicat el

El paper de Xerox que s'esborra i que es pot reutilitzar


Els científics de Xerox Corporation han inventat una sistema d'impressió les imatges del qual duren només un dia, per la qual cosa un mateix document podrà ser reutilitzat diverses vegades. La tecnologia encara es troba en fase de desenvolupament, però, segons informa The Inquirer (5/5/2008), sembla ser que l'any que ve ja veurà la llum.

La nova tecnologia podria donar lloc a una reducció significativa en la utilització de paper, ja que podria substituir les pàgines impreses que s'utilitzen només per a un breu període de temps abans de ser llençades a la paperera. Xerox estima que fins a dos de cada cinc pàgines impreses en l'oficina són per a l'ús diari, com ara correus electrònics, pàgines web i materials de referència que s'imprimeixen per a una sola lectura.

Perquè el sistema funcioni cal que els fulls duguin incorporats unes substàncies químiques especials que reaccionen a la llum ultraviolada que emet una impressora especial. Per tant, en lloc de tinta aquest sistema necessita d'una impressora i d'uns fulls especials. El paper s'auto-esborra a les 16-24 hores i es pot reutilitzar diverses vegades.

Font: Experimental Xerox Paper Erases Itself, Results In Temporary Documents On Reusable Paper (Xerox) i The Inquirer (5/5/2008)