Publicat el
dimarts, d’abril 08, 2008
Shvoong Homework, lloc col·laboratiu per compartir treballs escolars
Val la pena esmentar una de les webs col·laboratives més originals que hem trobat dins de l'àrea educativa. Es tracta de Shvoong Homework, creada l'octubre de 2007 per l'empresa israelí Shvoong. Shvoong Homework és una web col·laborativa per compartir treballs escolars, que vol ser quelcom més que un lloc per guardar els apunts. Els usuaris poden establir un calendari per a cada projecte, guardar notes per a una tasca determinada, ja sigui un per a un examen o per a un curs, i compartir informació amb una persona, amb un grup, amb tota la classe o amb ningú. Els blocs de notes permeten escriure apunts i treballs en format TX i Word. El lloc web té versions en 29 llengües: alemany, àrab, búlgar, castellà, coreà, danès, farsi, finlandès, francès, georgià, grec, hebreu, hindi, hongarès, indonesi, italià, malai, neerlandès, polonès, portuguès, romanès, rus, serbi, suec, thai, turc, txec, uzbek i vietnamita.
Shvoong fou fundada l'agost de 2005, amb l'objectiu ser un centre mundial de sinopsis. El nom és una distorsió hebrea del mot alemany swing, que que significa impuls. El lloc recull sinopsis en 34 idiomes diferents, de manera que qualsevol lector pugui accedir de forma ràpida i gratuïta als resums de llibres (classificats segons temes i gèneres, com ara novel·la, terror, literatura infantil, ciència ficció, enciclopèdies, etc), publicacions i estudis de temàtica diversa (ciències exactes, internet i tecnologies, humanitats, ciències socials, premsa mundial, medicina i salut, i política). Els usuaris que escriuen els resums poden cobrar drets d'autor per les seves aportacions. Tal i com expliquen en l'apartat de preguntes freqüents, Shvoong es reparteix el 10% dels ingressos publicitaris amb els escriptors, i el 5% amb el traductors de ressenyes a un altre idioma, sobre la base de la seva popularitat i la seva qualitat. Els usuaris poden valorar els resums, però no els poden modificar.
Beat, Observatori de l'edició digital, és un blog/web (www.beat.cat) sobre les tecnologies de la informació i la comunicació en el món de l'edició. És una proposta de Iolanda Bethencourt i Josep Maria Vinyes. Us animem a participar-hi i a col·laborar-hi amb els vostres comentaris, suggeriments i articles (beat@beat.cat).
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada