Publicat el
diumenge, d’abril 13, 2008
Issuu, el Youtube de les publicacions
Issuu és un quiosc digital de revistes i altres publicacions que s'autoanomena el "Youtube de les publicacions", atès que té semblances amb el model del portal de vídeos per Internet Youtube. Issuu permet que qualsevol persona descarregui al quiosc documents en format PDF, sense límit de grandària i de forma gratuïta. Aquests articles es poden convertir d'una manera molt fàcil en una revista en-línia interactiva en format flash amb la qual podrem navegar per les seves pàgines talment com si estiguessim llegint una revista en la vida real, amb l'opció de fer zoom i de veure les pàgines a pantalla completa.
Des de la seva creació ja s'hi han penjat moltes publicacions (la majoria no professionals i de llengües diferents) i disposa d'un potent cercador. Un dels grans avantatges del servei és que disposa de possibilitats d'exportació: així, les revistes es poden publicar en qualsevol bloc, en Myspace, Facebook, etc, simplement incrustant un codi, talment com hem fet en la part inferior d'aquest article (les revistes es poden incrustar en format petit -versió que hem elegit en aquest post- o gran). Des d'aquest punt de vista, Issu és converteix en una molt bona opció, ràpida i elegant, de visualitzar en format llibre electrònic els nostres treballs o de qualsevol altra persona en qualsevol bloc o web.
Issuu també incorpora eines socials, per la qual cosa ens permet obrir un compte amb el nostre perfil, deixar comentaris en els documents i en els perfils dels usuaris, marcar favorits, deixar post-its virtuals per a algun dels nostres coneguts, etc.
El projecte, liderat pels danesos Ferro-Thomsen i Michael Hansen, va engegar al desembre del 2006 i durant el 2007 va anar desenvolupant les eines tecnològiques; al 2008 el projecte està totalment consolidat. Un servei semblant al d'Issuu és el de Scribd, que permet penjar a Internet documents de molts formats diferents.
Beat, Observatori de l'edició digital, és un blog/web (www.beat.cat) sobre les tecnologies de la informació i la comunicació en el món de l'edició. És una proposta de Iolanda Bethencourt i Josep Maria Vinyes. Us animem a participar-hi i a col·laborar-hi amb els vostres comentaris, suggeriments i articles (beat@beat.cat).
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada