Publicat el

Els chapbooks de Diffusion


L'empresa britànica Diffusion està desenvolupant un projecte per a crear un generador de llibres electrònics en línia que la gent podrà utilitzar per produir petites edicions del seu treball. El resultat final del procés digital són uns fitxers pdf que, ensamblats, es converteixen en un 'chapbook' (llibret petit, de butxaca, de pocs fulls, sense tapa, barat, popular...) que la gent es pot imprimir ella mateixa. Aquest servei d'autopublicació també permetrà crear llibres col·laboratius entre diverses persones. El projecte és una resposta directa a les dificultats creixents d'aconseguir que els llibres arribin a les llibreries. El generador de llibres electrònics estarà disponible en breu per a tothom i tots els títols es podran descarregar lliurement. El generador està en fase beta per a persones que en reben una invitació (prèvia sol·licitud).


Diffusion també té un altre projecte anomenat story cubes en què a partir dels llibres electrònics es munten uns cubs on s'expressen idees, coses, accions en forma de múltiples narratives, com a manera d'explorar les seves relacions en una novel·la tridimensional. Noves formes de crear i de transmetre els coneixements i la cultura.


Us adjuntem un carrousel de fotografies de Diffusion que està penjat a Flickr i un vídeo en què s'observa com es munten els 'chapbooks'.