Publicat el

Amazon llançarà a l'octubre un nou lector electrònic

Segons fonts properes a Amazon.com, el proper mes d'octubre l'empresa donarà a conèixer Kindle, un nou lector electrònic en blanc i negre, que es posarà a la venda al preu d'entre 400 i 500 $EUA. El gran avantatge i la major innovació és que, per descarregar llibres o revistes des d'Amazon, es connecta a internet sense cables. Això suposa un avenç important respecte els dispositius més antics que han de connectar-se a un ordinador.
Kindle competirà amb Sony Reader (300 $EUA), que té la mida d'un llibre de butxaca amb pantalla de 6 polzades, memòria per a 80 llibres i una bateria que dura fins a 7.500 girs de pàgina. Sonny Reader i Kindle utilitzen ambdós tecnologia de pantalla E Ink. El dispositiu disposa d'un teclat, de manera que els usuaris poden prendre notes mentre llegeixen o naveguen per internet; també té capacitat per llegir sindicacions RSS. Una objecció que se li ha fet a Kindle és que Amazon utilitza exclusivament el format de Mobipocket (empresa francesa que Amazon va adquirir el 2005) en comptes dels estàndards oberts als quals donen suport la majoria de les grans editorials i les empreses tecnològiques, com Adobe. Això significa que els usuaris de Sony no podran utilitzar llibres descarregats des d'Amazon.
Enguany, davant l'aparició de Sony Reader i l'anunciada imminent aparició del lector electrònic d'Amazon, els editors han accelerat la digitalització del seu fons. Així ho corrobora Matt Shatz, president de la divisió digital de Random House, que preveu tenir 6.500 llibres electrònics disponibles el 2008, mentre que durant els darrers anys s'havia mantingut en els 3.500. En el transcurs del 2006 Amazon va mostrar una primera versió del Kindle a diferents editors i va decidir ajornar la seva presentació en diverses ocasions. Amazon inclourà alguns llibres de consulta gratuïts ja carregats en el dispositiu i oferirà als clients una tria de subscripcions a diaris com ara The New York Times, The Wall Street Journal i Le Monde

Font: The New York Times (06/09/2007)