Publicat el

Neix Matchbook, un servei que permet adquirir a preu baix la versió digital de llibres en paper comprats a través d'Amazon




Amazon ha anunciat (3/9/2013) per l'octubre el llançament de Matchbook, un nou servei que ofereix als clients la possibilitat de comprar la versió digital Kindle de tots els llibres en format paper que hagin pogut comprat prèviament a través d'Amazon des de l'obertura de la llibreria l'any 1995. La versió digital Kindle s'ofereix a un preu baix,  a 0,99 $, 1,99 $, 2,99$ o gratis. Els clients poden visualitzar el seu historial de compres i detectar els títols que són elegibles per a aquest programa. En el moment del llançament oferiran una una selecció de 10.000 títols. D'entrada  el programa inclou tots els títols publicats per Amazon Publishing, i els autors i editors que hagin publicat a través del servei d'autopublicació d'Amazon Kindle Direct Publishing podran accedir-hi fàcilment. Val a dir que en aquests moments, de les grans editorials nord-americanes, només l'editorial HarperCollins ha acceptat participar-hi amb alguns títols del fons del catàleg.  Per incentivar la participació de les editorials s'oferirà l'adquisició del pack de llibres conjuntament amb la seva versió digital per períodes curts, tan curts com un sol dia.

L'anunci d'aquest nou servei té lloc un mes després del llançament de la campanya AutoRip d'Amazon, que ofereix als clients versions gratuïtes MP3 de CDs comprats amb anterioritat.

El fet d'oferir la versió digital a uns preus tan barats proporcionarà a la plataforma Kindle un negoci addicional i també nous clients. Tanmateix en considerar les versions digitals un subproducte o una simple eina promocional del llibre de paper, aquest servei podria portar a una devaluació de les versions digitals en general. Què en penseu?