Publicat el

Amazon i Random House publiquen les versions digitals i en paper de James Bond


Ian Lancaster Fleming, creador de James Bond. Fotografia de Paul Baack.

El grup editorial Random House ha començat a publicar en format digital a través de Vintage Digital les 14 novel·les d'Ian Fleming protagonitzades per James Bond. El grup també publicarà les obres en format rústica amb noves cobertes i noves introduccions sota el segell de Vintage Publishing. Random ha adquirit els drets de publicació en anglès per a tot el món amb l'excepció d'Amèrica de Nord, on Amazon les publicarà a través del seu segell editorial Thomas & Mercer. Amazon distribuirà la versió impresa a través de diverses llibreries, però tindrà l'exclusiva del format digital als Estats  Units i Canadà. L'acord amb Amazon també inclou la publicació de dues obres de no-ficció, els relats de viatges titulat Thrilling Cities (1963) i Diamond Smugglers (1957), un estudi sobre el tràfic il·legal de predres precioses a l'Àfrica.

Fins fa només uns mesos Penguin retenia els drets de publicació en paper de les obres de Ian Flemming, mentre que l'editorial Ian Flemming Publications, l'empresa familiar que gestiona els drets de propietat intel·lectual de l'escriptor Ian Fleming,  s'encarregava directament de les publicacions digitals. Per a més informació sobre el tema us remetem a aquest post.

Un cop  finalitzat el contracte amb Penguin, els hereus de Ian Flemming han decidit posar les seves publicacions en mans del grup Random i d'Amazon, durant els propers deu anys.

Corinne Turner, directora general de Ian Fleming Publications Ltd, comenta fent referència a Jonathan Cape, que publicà el primer títol de James Bond el 1953, i ara pertany a Random,
Estem encantats de reunir James Bond amb el seu editor original. Aquest nou acord que incorpora ambdós formats, imprès i llibre electrònic, representa un canvi trencador i significatiu per a Ian Fleming i la seva obra. 
i també declara,
La raó per la qual hem triat Amazon, és que creiem que les seves capacitats en línia proporcionaran als nostres llibres un públic molt més ampli del que hem tingut fins ara
Thomas & Mercer és una editorial especialitzada en novel·les de misteri i thrillers, la cinquena creada per Amazon, després d'AmazonEncore, amb la qual iniciava el seu programa editorial el 2009, Montlake Romance, Powered by Amazon (plataforma d'autopublicació), 47North (dedicada a la literatura fantàstica i de terror), i AmazonCrossing, que varem explicar en aquest post.


Font: Vintage Books i Nota de premsa d'Amazon (17/4/2012)