Publicat el

El catàleg de 142 biblioteques públiques de Catalunya ja és accessible des del mòbil

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya estrena (març 2012) una aplicació específica que permet consultar des del telèfon mòbil els fons de 142 biblioteques públiques i 2 bibliobusos incorporats a Argus, el Catàleg de biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Aquesta nova funcionalitat permet consultar la localització de més de 4.700.000 documents corresponents a 700.000 títols diferents. Els usuaris registrats a Argus, a més a més, poden efectuar les mateixes operacions des del seu mòbil que fins ara ja es podien fer per Internet:

  • Cercar al catàleg
  • Veure el seu propi registre d’usuari
  • Reservar documents 
  • Veure els documents que té en préstec 
  • Renovar documents prestats 
  • Veure el seu historial de préstec (si el té activat) 

Es pot accedir a l’aplicació: teclejant en el navegador del mòbil l’adreça url: http://m.argus.biblioteques.gencat.cat/
o llegint la següent imatge, mitjançant una aplicació de lectura de codis QR:

En paral·lel a aquesta notícia també ens fem ressò que ha entrat en funcionament la nova versió del cercador de biblioteques de Catalunya que el Departament de Cultura posa a disposició de la ciutadania. El directori recull la informació bàsica de 811 biblioteques catalanes:
  • 426 públiques (entre elles, les 357 del SLPC) 
  • 292 especialitzades (entre elles, les 114 BEG) 
  • 92 universitàries o d’altres centres d’ensenyament superior la Biblioteca de Catalunya
La principal novetat d’aquest cercador consisteix en una nova interfície d’accés a les dades mitjançant un mapa-cercador. Així mateix, s’hi incorporat un formulari més complet de cerca avançada i, també, un enllaç que permet l’accés a informació de contacte dels serveis de suport que les diferents administracions mantenen en relació amb les biblioteques. El nou cercador es completa amb una sèrie de llistats predefinits disposats per a la descàrrega amb les principals dades de contacte de les biblioteques. El nou directori inclou les dades de geolocalització de cada biblioteca, els serveis que ofereix, les seves especialitats temàtiques i la inclusió d’enllaços a pàgines web, blocs i perfils de xarxes socials de les biblioteques.