Publicat el

Barefoot Books i Touch Press llancen el llibre-aplicació World Atlas per a iPad

L'editorial anglesa Barefoot Books i Touch Press, creadora d'aplicacions per a iPad, han llançat  (16.03.2012) conjuntament la versió interactiva per a iPad del World Atlas, un atles del món escrit per Nick Crane i il·lustrat per David Lean adreçat al públic infantil. Ja està disponible a través de  l'App Store al preu de 5,99€. Aquesta versió ha comptat amb la participació de la Royal Society de Londres, que ha proporcionat imatges i objectes històrics.

Aquest llibre-aplicació està basat en el llibre del mateix nom publicat per Barefoot Books l'any passat. Recordem que la versió en paper de l'Atles del Món de Barefoot Books ha estat recentment publicada per La Galera Editorial en català i en castellà.

La versió iPad presenta un globus interactiu rotatori en 3D, amb centenars d'il·lustracions, fotografies i dibuixos animats, i accés a informació actualitzada (incloent informació sobre el temps) dels països mercès al giny Wolfram Alpha. David Dean, que va fer les il·lustracions de l'edició en paper, ha pintat a mà el globus especialment per a l'aplicació. Es pot fer girar el globus, fer-hi zooms a la superfície on es localitzen centenars d'icones i dibuixos creats per David Dean, i fent un clic s'amplia l'explicació sobre cadascun d'aquests dibuixos, que representen animals, objectes, banderes i persones. Aquests textos provenen de l'edició impresa de l'Atles del Món.  El llibre inclou efectes musicals, molt variats, que canvien d'acord amb la regió del món on es trobem. A la part superior esquerra es troben una sèrie de botons d'accés per temes: les 19 regions naturals del món, tots els països sobirans (representats per la bandera), una selecció de temes destacats i els favorits que es poden anar afegint.  Aixi, quan es tria una regió del món, apareix la llista de països que formen la regió, i es desplega informació, que pot ser llegida i també escoltada. En aquest moment està disponible la versió en anglès americà i en anglès britànic -en aquest cas narrada pel mateix autor Nick Crane, que també és presentador de la BBC TV.

Per a més informació podeu consultar la nota de premsa.

A continuació us presentem  el vídeo promocional del World Atlas, on l'autor n'explica les característiques principals.



Ens trobem davant un producte interactiu molt atractiu tant des del punt de vista d'entreteniment com a nivell pedagògic.