Publicat el

La Biblioteca Nacional de Portugal posa en marxa les edicions de llibres electrònics



La Biblioteca Nacional de Portugal (BNP) ha posat en marxa les seves edicions en format de llibre electrònic, a través d'una plataforma específica associada a la seva llibreria en línia, disponible des d'agost de 2010.

La nova plataforma permet comprar i llogar les edicions de la BNP en un format que és reproduïble en ordinadors personals (Windows), els ordinadors d'Apple, iPad, iPhone i els sistemes d'Android. Per a llegir els llibres electrònics en els ordinadors personals s'utilitza el programa de lectura d'Adobe Digital Editions i per als altres sistemes, es recomana el BlueFireReader. Des del punt de vista tecnològic, compta amb el suport d'EUEBOOKS.COM, un portal dedicat a comercialitzar i vendre a l'engròs material digital (llibres, articles científics, revistes, butlletins, etc.) en una plataforma de gestió de drets digitals (DRM) segura basada en tecnologia Adobe.

El preu de les edicions de la BNP és reduït almenys al 50% de l'obra física; també hi ha la possibilitat que qui llegeix trïi el llibre en préstec durant cinc dies a un preu d'1 €.

Font: Universia (31/01/2012)