Publicat el

La tecnologia NFC rep el suport de les grans operadores de mòbils

El GSMA ha anunciat (16/11/2011) que 45 dels principals operadors de telefonia mòbil de tot el món ja s'han compromès a donar suport i implementar la tecnologia Near Field Communications (NFC) en les targetes SIM dels dispositius mòbils. Aquest acord representa un suport important a aquesta tecnologia (estàndard ISO des del 2003) que permetrà intercanviar dades i fer transaccions a partir dels mòbils. Com a mesura per a accelerar l'adopció de serveis NFC, la GSMA ha publicat un nou conjunt d'especificacions de la indústria.

NFC és una tecnologia sense fil que funciona en la banda dels 13.56 MHz i que deriva de les etiquetes RFID. L'NFC s'utilitzarà per a la identificació, la recollida i intercanvi d'informació i, sobretot, el pagament. Pot funcionar tant amb smartphones com amb els mòbils tradicionals. 

Entre els operadors que han signat l'acord, cal esmentar China Mobile i China Unicom (entre els dos sumen prop de 800 milions d'abonats), Telefónica, AT & T, Vodafone, Deutsche Telekom, KPN, Orange o Verizon.

A finals de 2010 Telefónica, La Caixa i Visa varen participar en un projecte pilot de pagament mitjançant el mòbil amb tecnologia NFC a Sitges.

Des del setembre d'aquest any Google ja empra la tecnología NFC en Google Nexus S (si bé només als EUA, amb l'operadora Sprint i la targeta Citi Mastercard associada al telèfon). A més, Google acaba de traspassar el seu sistema de pagament Google Chekout a Google Wallet, amb una aposta clara de disposar d'un sol sistema de pagament i de potenciar el pagament a través de tecnologia NFC.

Els principals fabricants, com ara Nokia, Blackberry, Apple, etc. han anunciat que implementaran l'NFC als seus dispositius mòbils. A continuació us adjuntem un vídeo de Telefónica on es mostren algunes utilitats per als qui tinguin mòbils amb NFC.

   

  Font: GSM World (16/11/2011)