Publicat el

La Biblioteca Electrònica del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, accessible des de qualsevol ordinador

Els usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya ja poden accedir des de qualsevol ordinador al fons que ofereix la Biblioteca Electrònica del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per fer-ho només cal disposar del carnet de biblioteca i registrar-se com a usuari. Fins ara ja es podia accedir a la Biblioteca Electrònica des dels ordinadors de les biblioteques públiques, però a partir d’ara es podran consultar aquests continguts des de qualsevol ordinador i amb independència de la ubicació territorial de la biblioteca.

Aquest nou servei està a disposició de l’usuari les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Ofereix accés a una gran varietat de recursos, com ara:


Mienciclo universal (plataforma que dóna accés a diverses obres de referència en llengua castellana: història universal, història gràfica del s. XX, geografia universal.),  Quiosc.cat (accés en format interactiu i multimèdia a més de quaranta revistes en català de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català), Oceano Padres (base de dades desenvolupada per a pares i mares),  Oceano Salus (base de dades que, amb una visió divulgativa, conté informació sobre anatomia, medicina, nutrició i salut en general), Oceano administracion de empresas (base de dades adreçada a estudiants i a professionals dels àmbits de l’economia i les ciències empresarials), VLEX (base de dades jurídica que conté la legislació autonòmica, estatal i europea i la jurisprudència a text complet dels Tribunals Suprem, Constitucional, Superiors de Justícia i Audiències Provincials),  Iconoce (base de dades de notícies que inclou les edicions digitals dels principals diaris espanyols i estrangers des de 2001).

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.


Font: Generalitat de Catalunya (24/10/2011)