Publicat el

Neix SocialBooks, una aplicació que facilita la lectura social



L'empresa RethinkBooks ha llançat SocialBooks, la seva primera aplicació per a iPad, de moment en versió Beta limitada. Es tracta d'una aplicació que combina la lectura de llibres digitals amb la possibilitat de compartir la lectura a partir de mitjans de comunicació socials. Els usuaris de SocialBooks podran descarregar, llegir i compartir fragments del llibre amb els amics lectors via Facebook, Twitter, i altres xarxes socials. Més amunt us mostrem un vídeo promocional de l'empresa que explica el perquè s'ha creat aquesta aplicació i què permet fer. A la web llegim:
Els llibres són tan comunitat com contingut. I per això hem desenvolupat un programa informàtic per als lectors i eines per als autors i els editors perquè puguin crear comunitat. Incrementant la interacció entre lectors, autors, agents, i amics, es poden llegir i compartir més llibres i tots hi guanyem.
En una primera fase només els llibres de domini públic seran accessibles a través d'aquesta aplicació, però SocialBooks té previst permetre la compra o la descàrrega de llibres des de les llibreries virtuals o des de la biblioteca SocialBooks dels amics de la comunitat. Es podran crear grups de lectura al voltant d'una obra o un autor, es poden crear notes i veure les notes que fan els amics al voltant del mateix llibre, saber què estan llegint els amics, les notes, compartir, tenir notícies dels autors preferits, etc

Hem anant observant que una experiència lectora més social es perfila com una nova tendència. A part dels nombrosos clubs i comunitats de lectura virtuals que s'han anat creat, cal destacar algunes iniciatives, com ara per exemple que Amazon ha implementat la possibilitat d'intercanvi de comentaris entre lectors a través de Twitter i Facebook. O bé la iniciativa de Barnes & Noble per permetre el préstec de llibres digitals entre amics que tinguin un dispositiu Nook (tot i que es tracta d'un préstec limitat a un títol i durant un període de 15 dies).