Publicat el

Sony anuncia el llançament d'un lector amb connectivitat 3G i l'accés a llibres mitjançant el préstec bibliotecari



La mida de la pantalla del permet llegir dues pàgines si es col·loca en posició horitzontal.


Sony ha anunciat (25/8/2009) el proper llançament d'un nou llibre electrònic als Estats Units. Es tracta del Sony Reader Daily Edition, amb connectivitat de mòbil 3G sense cables (com el Kindle), pantalla tàctil de 18 cm, una mida que permet llegir dues pàgines alhora si es col·loca en posició horitzontal, i que incorpora 16 nivells de tonalitats grisos per poder visualitzar textos, dibuixos i fotografies amb més nivell de qualitat. També incorpora una tapa integrada, memòria que permet emmagatzemar més de mil llibres, i una entrada addicional per a targetes de memòria.

Sony ha arribat a un acord amb l'operadora de telefonia nord-americana AT&T i el dispositiu es comercialitzarà a partir del mes de desembre al preu de $399 (de moment no s'anuncien plans per a Europa). Els usuaris podran cercar i comprar llibres amb una connexió directa a la botiga de llibres digitals de Sony sense necessitat de descarregar-se'ls prèviament en un ordinador. Els clients no hauran de pagar una quota mensual ni tampoc cap despesa extra per la connectivitat bàsica sense cables.

Cal destacar també que Sony ha arribat a un acord amb OverDrive - una plataforma de distribució que ofereix llibres digitals a una xarxa de milers de biblioteques públiques dels Estats Units - amb l'objectiu d'oferir llibres mitjançant el sistema de préstec bibliotecari en connexió a les llibreries locals. Com en el préstec de llibres de paper, existeixen limitacions de temps en l'ús per descarrega, entre 14 i 29 dies, segons les normes de cada biblioteca. En els models de Sony que no tenen connectivitat 3G integrada sense cables, també es poden descarregar llibres en règim de préstec, però passant per un PC i transferint els arxius al llibre electrònic.

Sony està avançant en l'oferta de continguts per als usuaris dels llibres electrònics Sony Reader, ja que la novetat de l'accés a llibres provinents del préstec bibliotecari, s'afegeix l'oferta de més de mig milió de llibres de domini públic en virtut d'un acord amb Google, i uns 200.000 títols més a través de la seva llibreria, que des d'aquest estiu comercialitza novetats i bestsellers de la llista del New York Times, al preu de 9,99 dòlars.