Publicat el

La declaració d'Hamburg


El Consell d'Editors Europeus (European Publishers Council, EPC), ha presentat (9/7/2009) a la Comissió Europea la Declaració d'Hamburg per a la Protecció dels Drets de Propietat Intel·lectual. El document, signat per 169 editors europeus, sol·licita una major protecció de la propietat intel·lectual a Internet amb la finalitat d'obtenir majors ingressos. El text es gestà a Hamburg el 8 de juny quan 148 editors alemanys assenyalaren, entre altres, "la urgència d'adoptar mesures per protegir la propietat intel·lectual a Internet" i que "l'accés universal als sites no vol dir accés gratuït". Dies després, el 26 de juny del 2009, els editors organitzats en l'EPC i l'Associació Mundial de Periòdics i Editors de Notícies (WAN-IFRA) adoptaren la "Declaració d'Hamburg" en un congrés celebrat a Berlín.

Mathias Döpfne, conseller delegat del grup editorial alemany Axel Springer AG, considera que l'objectiu dels editors signants és aconseguir una part dels ingressos generats per la reutilització dels seus continguts, així com poder desenvolupar un mercat editorial centrat en el pagament per continguts.

Recordem que les entitats que han signat el document pretenen imposar el seu propi DRM, anomenat ACAP, que veié la llum el novembre del 2007.

Font: Axel Springer (9/07/2009)