Publicat el

iRex incorpora el format ePub al seu nou lector de llibres electrònicsNou model de la sèrie DR1000 d'iRex Technologies, que ha adoptat
els format PDF i ePub d'Adobe.

En el marc del GSMA Mobile World Congress de Barcelona (16/2/2009) l'empresa Adobe ha anunciat el llançament del seu programa Adobe Reader Mobile 9 SDK (Software Development Kit), que permet a les empreses la fàcil implementació dels formats PDF i ePub amb gestió de DRM en telèfons mòbils, lectors de llibres electrònics i altres dispositius mòbils. Entre les companyies fabricants de dispositius que ja han anunciat que integraran la nova tecnologia Adobe es troba l'empresa iRex Technologies que a partir del segon trimestre de 2009 oferirà la nova tecnologia que permet l'adaptació del text automàticament a la mida de la pantalla, preservant la integritat de la maqueta i millorant la lectura. Plastic Logic ha anunciat que els seus lectors digitals, previstos per al 2010, també incorporan el format ePub. Cal recordar que Sony incorporà el sistema ePub el proppassat mes de juliol, tal com ja vàrem anunciar en aquest post de Beat. Altres empreses, com ara Lexcycle, propietària del programa Stanza que permet la lectura del contingut de llibres electrònics i altres continguts a través de l'iPhone, també ha anunciat la incorporació dels formats PDF i ePUB d'Adobe.

Aquest anunci significa un pas endavant per aconseguir que els diferents formats existents siguin compatibles sobre un major nombre de lectors de llibres electrònics.