Publicat el

L'arxiu fotogràfic NASA Images ja és una realitat

Imatge de la galaxia Messier 81 o M-81, una de les galàxies més brillants que es poden veure des de la Terra. La imatge combina dades de diverses missions espacials dels telescopis Hubble, Spitzer i Explorer Galaxy Evolution (30/5/2007)

Fa un any us informàvem que la NASA i la biblioteca digital Internet Archive arribaren a un acord per a escannejar, arxivar i organitzar la vasta col·lecció de fotografies, pel·lícules històriques i vídeos de l'agència espacial nord-americana. Ara, l'espectacular arxiu fotogràfic NASA Images ja és una realitat (31/7/2008) i es presenta com un servei d'accés lliure i gratuït d'Internet Archive. Internet Archive és una organització de San Francisco sense ànim de lucre que té com a objectiu la creació d'una biblioteca global d'internet per facilitar l'accés de col·leccions de documents en format digital (llibres, música, vídeo, pàgines web i software) als investigadors, historiadors i estudiants. El contingut de la web cobreix totes les activitats del programa espacial nord-americà, incloent-hi imatges de les missions lunars Apollo, fotografies de l'univers preses des del telescopi espacial Hubble, i d'altres missions experimentals actuals i del passat. La cerca d'imatges es realitza fàcilment mitjançant paraules claus i per temes, i cada imatge es complementa d'informació completa i comprensible.
El llançament de NASA Images és la primera fita d'un projecte que durarà 5 anys i que té com a objectiu afegir al fons 12 milions de fotografies i 100.000 hores de vídeo, a més d'àudios, documents impresos i presentacions d'ordinador.

Aquest recurs permetrà a l'agència digitalitzar i preservar per a futures generacions el contingut històric que encara no està disponible a través d' internet, 

explica Shana Dale, directora administrativa de la NASA. Per a més informació sobre aquest projecte us remetem a la nota de premsa publicada per Internet Archive.