Publicat el

Maneres innovadores de visualitzar i explorar llibres per internet

Flowing Data publicà el passat mes de juny l’article 12 Cool Visualizations to Explore Books en què mostra 12 maneres diferents d'explorar llibres a Internet. N’hem fet una tria dels més destacats.

CoverPop
CoverPop és una web creada per Jim Bumgardner en què cada àrea temàtica de la web és un muntatge creat a partir de moltes petites imatges (thubnails) dels objectes de l'àrea temàtica en qüestió. Hi ha diverses categories de CoverPops, com ara llibres i revistes, càmeres digitals, llibres de ficció, Flickr, instruments musicals, dvd's, etc. Quan es passa el cursor per cada microimatge, és presenta una imatge més gran, que proporciona alguna informació sobre l'ítem activat. En alguns coverpops es pot clicar la imatge per a engrandir-la encara més o anar a una altra web per a aconseguir més informació o comprar el llibre a Amazon. Alguns coverpops ordenen les imatges per la data, pel preu o el color, mentre que altres s'ordenen per a crear un fotomosaic força vistós. En les imatges adjuntes us ensenyem el s coverpops de llibres de ciència ficció i càmeres digitals.

Amaztype
Amaztype fa una recerca a Amazon (llibres, discos o dvd's) i presenta els resultats amb les cobertes dels llibres confegint la paraula cercada (en el nostre cas, Barcelona). Els thubnails es poden ampliar, s'ofereix més informació i, si es vol comprar el llibre, es passa directament a Amazon.
oSkope
oSkope permet fer cerques a Flickr, YouTube, Amazon i Ebay de forma visual i intuitiva. Us en vàrem parlar en aquest post de Beat.

Touch Graph Amazon Browser
Touch Graph és un cercador que ordena els resultats de forma gràfica i que permet explorar les connexions entre llibres, música o pel·lícules. Amaznode
Amaznode, que també cerca sobre Amazon, és similar al Touch Graph.