Publicat el

Les guies Offbeat: llibres de viatges personalitzats

Offbeat Guides és una web que ofereix un servei d'impressió de llibres de viatges personalitzats. El servei pretén, al cap i a la fi, aconseguir el millor del món d'Internet i del llibre: d'una banda, obté de la xarxa la informació personalitzada més actualitzada possible i de l'altra genera un llibre imprès perquè considera que és un mitjà de consulta idoni per quan es va de viatge (en lloc d'anar amb desenes de fulls 'mal' impresos de diverses pàgines web). Segons els responsables d'Offbeat, no hi ha dues guies iguals.

Per a crear una guia personalitzada es necessita que l'usuari respongui només cinc preguntes: el seu nom, el destí del viatge, les dates, on es viu i on es romandrà (si se sap). Amb aquesta informació el servei rastreja diverses fonts en obert (com Wikipedia, Wikitravel i Eventful) i alguns proveïdors de continguts amb llicència, i construeix un fitxer personalitzat per al destí del turista.

Els usuaris, a més, poden personalitzar el contingut: afegir o no la llista d'hotels (per si ja tens feta o no la reserva d'hotel), la dels restaurants, la dels esdeveniments, festivals, història, transports, el temps, etc, i tot personallitzat per al període concret en què es farà el viatge.

Aquest llibre personalitzat serà lliurat en un termini de quatre dies (si es viu als Estats Units) i costarà 24,95 $, amb un pdf descarregable també. Si només interessa el fitxer pdf, aleshores el preu del servei és de 9,95 $. Offbeat Guides és en fase beta privada i aviat s'obrirà totalment al públic.

Offbeat Guides és una empresa nord-americana situada a San Franciso que ha estat fundada per Dave Sifry, el fundador de diverses companyies tecnològiques, com ara Linuxcare and Technorati.

Fotografies de Rafe Needleman / CNET
Font: Offbeat Guides: Build your own travel books (Webware, 1/6/2008) i
Welcome to Offbeat Guides! (Offbeat Guides)