Publicat el

Noves passes vers la web semàntica



El passat 19 d'octubre Radar Networks presentà a la Web 2.0 Summnit Twine.com, una aplicació web semàntica (concepte que sovint també és anomenat com a web 3.0). Encara en fase beta i a la qual només s'accedeix mitjançant invitació, Twine és un nou servei que permet a l'usuari emmagatzemar, organitzar i compartir informació (talment com fan molts altres serveis) però (i aquesta és la diferència) mitjançant una eina intel·ligent del servei que analitza la semàntica de la informació i la classifica de forma automàtica.
Twine (segons comenta la pròpia empresa) entén el significat de la informació i les seves relacions i automàticament ajuda a organitzar i connectar elements relacionats. Utilitzant el web semàntic, processament de llenguatge natural i la intel·ligència artificial, Twine automàticament enriqueix informació que sovint els propis autors no poden descobrir amb facilitat. Per tant, ja no cerquem sobre informació no estructurada i sense semàntica associada com passa amb els cercadors actuals, sinó sobre un repositori estructurat i semàntic.
El servei connecta tots els tipus d'informació en un lloc en línia, incloent-hi contactes, correu electrònic, llistes d'adreces, lectors RSS, documents, fotos, vídeos, notícies, productes, discussions, notes i qualsevol altra cosa. Aquests documents els podem mantenir privats, compartir amb alguns o fer-los públics. Els usuaris també poden crear informació directament dins Twine, com fan en weblogs i wikis. Twine està dissenyat per a convertir-se en el centre de la vida digital d'un usuari. Segons l'empresa, vol liderar la web de la pròxima dècada, la web semàntica.
Radar Networks és una empresa fundada el 2003 i que té la seva seu a San Francisco.

Font: Twine (19/10/2007)