Publicat el

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore, en pel·lícula, en llibre digital i, ara, amb realitat augmentada



Segurament a hores d'ara molts de vosaltres ja coneixeu The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore, la pel·lícula guardonada amb l'Oscar al millor curt d'animació 2012. Es tracta del primer treball com a director de l'autor, il·lustrador i guionista nord-americà William Joyce i el codirector Brandon Oldenburg, creadors dels estudis de producció audivisual Moonboot Studios (Shreveport, Louisiana). Utilitzant diverses tècniques d'animació, com ara miniatures, dibuixos animats generats per ordinador, animació 2D i stop-motion,  amb una excel·lent música i sense diàlegs, el curt narra la història d'un home que estima la lectura i dedica la seva vida als llibres i de com els llibres, al final de la seva vida, li retornen el favor.

Aprofitant l'èxit de la pel·lícula, Moonboot Studios va llançar el proppassat juny de 2012 una aplicació interactiva per a iPad (12,99$), alhora que l'editorial Atheneum Books for Young Readers, un segell de Simon & Schuster, publicava el llibre en tapa dura (14,39$).

Un mes més tard, Moonboot va llançar una aplicació de realitat augmentada anomenada
Imag-N-O-Tron: The fantastic flying books of Mr Morris Lessmore.  Aquesta aplicació, que es pot descarregar des de  l'iTunes App Store (0,99$), és compatible amb els dispositius iPhone 4, iPod Touch de quarta generació, i iPad 2. Per experimentar la realitat augmentada és necessari el dispositiu mòbil i el llibre en paper,  ja que quan la càmera del dispostiu s'enfoca sobre les pàgines, les imatges prenen vida. 

I si voleu gaudir de 15 minuts de màgia i fantasia. aquí us deixem  amb la pel·lícula The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore.