Publicat el

Es llança Parents to Parents, portal per a compartir llibres de text via P2P


Pirates de Catalunya acaba de llançar (17/09/2012) Parents to Parents (P2P), un portal amb vincles P2P que permeten a qui consulti descarregar i compartir llibres de text i materials didàctics.

Aquest projecte, realitzat juntament amb Piratas de Galicia i Piratas de Madrid, ha estat possible mitjançant  la col·laboració de pirates dels Països Baixos, República Txeca i Sèrbia. La iniciativa rep el nom “Parents 2 Parents” (de pares a pares, #Parents2Parents), fent al·lusió a la tecnologia p2p, que permet la compartició d’arxius entre persones. Aquesta tecnologia permet que l’eventual bloqueig del web per part de les autoritats (llei Sinde-Wert) no pugui detenir l’accés als materials que s'hi enllaça.

Segons Pirates de Catalunya:
Creiem fermament que l’accés a la cultura i el coneixement ha de ser universal, i per aquest motiu l’ensenyament ha de basar-se en materials lliures creats per professionals de l’ensenyament, i no pas en el model actual de compra o lloguer de materials a un petit grup d’empreses editorials. Us recordem que compartir sense ànim de lucre és legal, i no es corre cap risc tal i com les editorials i la indústria cultural ens volen fer creure.
Actualment el web té recopilats enllaços a material de primària, secundària i batxillerat.

Font: Pirates de Catalunya (17/9/2012)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla increible que doneu difusió a aquesta web des de beat.cat.

Josep M. Vinyes ha dit...

L'Observatori Beat és un 'observador' de l'edició digital, totalment independent de qualsevol mitjà o grup. Ens agradi o no, pretenem reflectir-hi, amb objectivitat, què està passant en el món de l'edició digital. I, evidentment, aquesta notícia afecta molt directament el sector de l'edició. A Beat també ens hem fet ressò d'iniciatives que van en un sentit totalment diferent a aquesta notícia. Altrament, en el món actual i mercès a Internet (primordialment) ja no es poden amagar ni els fets ni les coses. Potser el sector editorial (i cultural en general) haurien d'haver reaccionat abans?