Publicat el

Els ingressos per serveis en streaming augmentaran el 40% el 2012



Segons l'estudi Recorded Music Forecast: Global 2012 Q3 (15/8/2012) realitzat per l'empresa d'anàlisi Strategy Analytics, els ingressos dels serveis en streaming relacionats amb la música augmentaran el 40% al llarg del 2012.

Això suposa fins a quatre vegades més ingressos que els produïts per les descàrregues de música. Concretament, l'estudi preveu fins a 1,1 mil milions de dòlars en matèria de beneficis globals per streaming, mentre que les descàrregues en llocs com iTunes només creixeran el 9%.

Tot i això, els serveis de venda en línia seguiran sent la principal font per a l'adquisició de música digital. Strategy Analytics considera, a més, que les vendes globals s'incrementaran el 17,8%, arribant als nou mil milions de dòlars. Per la seva banda, les vendes físiques (incloent els CD) disminuiran el 12% fins a finals d'any.

Ed Barton, director de la companyia, comenta:
Després d'haver estabilitzat la disminució dels ingressos a llarg termini a causa de la minva de la despesa en música enllaunada, la indústria espera que la tecnologia digital pugui reconstruir el mercat de la música nord-americana d'una manera semblant al seu dimensionament anterior.

Font: Strategy Analytics (15/8/2012)