Publicat el

Les vendes d'ebooks superen les de llibres de tapa dura per primer cop als EUA

Segons dades d'un informe publicat per l'Associació d'Editors Americans (APP) la facturació neta procedent dels llibres electrònics ha superat les de tapa dura per primer cop. Les xifres, comentades en aquest post de GalleyCat mostren que, per primer cop, la facturació neta procedent de la venda de llibres electrònics va superar la de llibres en tapa dura durant el primer trimestre de 2012. Val a dir que aquestes xifres procedeixen de la informació proporcionada per 1.189 editorials i que no inclou els llibres infantils i juvenils.



De manera global, els eBooks per a adults van aportar 282,3 milions de dòlars durant el primer trimestre de l'any, que suposa un creixement del 28,4% amb relació al mateix període de l'any passat. La venda de llibres per a adults en tapa dura també ha crescut, però de manera més modesta, un 2,7% fins als 229,6 milions de dòlars. Les vendes de llibre en format rústica representen 299,8 milions de dòlars, amb una significativa caiguda del 10,5%. Per primera vegada la venda d'eBooks superen les de llibres de tapa dura i es situa molt a prop del llibres en rústica.

Segons l'informe
El primer trimestre de 2012, la facturació neta d'eBooks va ser més alta que la de tapa dura (Hardcover). Això representa un canvi de posició en aquesta categoria en comparació al primer trimestre de 2011. En els dos trimestres, però, els llibres en rústica (Trade Paperback) es va mantenir clarament en la 1a posició de facturació neta, malgrat una petita erosió.  Mentre els eBooks continuen mostrant un increment, la descàrrega d'àudiollibres també s'està accelerant, en comparació amb l'any passat – segons diuen alguns experts, això està lligat a la creixent popularitat de i compra de mòbils intel·ligents i dispositius mòbils.

Les vendes en rústica continuen liderant, aportant 299,8 milions de facturació neta durant el primer trimestre de l'any, però sembla que comencen a decaure, ja que l'any passat les vendes de rústica arribaven a 335 milions de dòlars. De fet ja fa un any i mig les vendes de llibres electrònics a Amazon van superar  per primer cop les vendes de llibres en rústica,  com anunciàvem en aquest post de Beat. Observant el quadre, destaca notablement el creixement del 32,7% en la categoria de  descàrregues d'àudiollibres.
 
La davallada més notable es dóna en la categoria de llibres de butxaca per a adults (Mass Market paper) que ha passat de 124,8 milions de dòlars durant el primer trimestre de 2011 a 98,9 milions el primer trimestre 2012.

Al mateix temps, l'informe indica que la categoria de llibres Infantils i Juvenils ha experimentat un creixement en tapa dura. En aquest format la facturació neta ha estat de 187,7 milions de dòlars durant aquest primer trimestre de l'any, que suposa un creixement de gairebé un 67%. Les vendes eBook en categoria juvenil han crescut de manera espectacular un 233%, assolint 64,3 milions de dòlars.