Publicat el

Tanca el portal francès 1001Librairies


El diari Actualitté informa (18/5/2012) del tancament del portal francès 1001Librairies, després d'un any de vida. Segons els seus impulsors és un projecte massa car i consideren que no val la pena continuar invertint-hi més. Resulta massa car mantenir els serveis que oferien (com ara comprovar estocs en les llibreries locals, reserva de llibres, compra en línia, inclusió de recomanacions fetes per llibreters i  creació de webs personalitzades per a les llibreries) bàsicament perquè no han assolit el nombre suficient de llibreries en el projecte per rendibilitzar la inversió, de fet només 296 llibreries hi van donar suport, un nombre molt per sota de les expectatives del projecte, que en requeria un mínim de 500.

Recordem que el portal va ser creat (com anunciàvem en aquest post) per les quatre principals plataformes de distribució franceses - Eden Livres (grups editorials Flammarion, Gallimard, La Martinière/Le Seuil), Numilog (grup Hachette-Livre), E-Plateforme (Editis/Média participations/Michelin) i ePagine - amb l'objectiu d'unir esforços i crear un accés comú destinat a llibreries, biblioteques i particulars.

Segons recull el Centre National du Livre (24/5/2012) la nova ministra de cultura francesa Aurélie Filippetti, lamenta la desaparició d'aquest portal i reitera el seu suport al sector de l'edició i a les llibreries independents, anunciant properes reunions amb els diferents actors amb l'objectiu de rellançar la reflexió sobre un portal digital comú per a llibreries i editorials.

2 comentaris:

Miquel Boronat Cogollos ha dit...

La notícia (i el vostre web) resulta ben interessant.

Amb tot, pel que fa a la redacció: «Després d'un any de vida» sembla referit al diari Actualité, i no és aixina. Daltra banda, quan escriviu: «que requeria un mínim de 500», hauríeu d'haver escrit: «que en requeria un mínim de 500» o «que requeria un mínim de 500 llibreries».

Ei, però moltes gràcies per la vostra tasca.

Iolanda Bethencourt ha dit...

Moltes gràcies pel comentari - ja hem esmenat el text - i per seguir-nos! Salutacions.