Publicat el

Es presenta Knowledge Graph, el cercador semàntic de Google


Google ha presentat (16/5/2012) Knowledge Graph ('Gràfic del coneixement'), cercador semàntic que analitzarà objectes i no només línies de text. La nova funcionalitat, que s'ha començat a provar als Estats Units i que s'anirà estenent a altres països durant les properes setmanes, funcionarà tant als PC, com a les tauletes i telèfons intel·ligents i s'anirà adaptant a altres idiomes, a més de l'anglès.

Google ha estat dos anys investigant per crear una base de dades amb més de 500 milions de persones, llocs i coses i 3.500 milions de connexions entre elles. També cerca en fonts com Freebase, Wikipedia i el World Factbook de la CIA.

Knowledge Graph millora l'experiència del cercador de Google en dos aspectes:
  • Trobant el terme correcte. Davant d'un terme ambigu o de diferents significats, cada caixa agruparà els diferents resultats associats, que es desplegaran en fer clic sobre ells.
  • Trobant el millor sumari. Si es cerca, per exemple, Marie Curie a més del resultats tradicionals del cercador també es mostrarà al costat una petita biografia i dades interessants com ara el lloc i la data de naixement i de mort, els seus treballs científics, els personatges i institucions relacionats amb Curie, etc. La informació dependrà del context, de la persona que s'estigui cercant i de les cerques que vagin fent les persones sobre el tema cercat.
Encara no se sap com afectarà Knowledge Graph en l'algorisme de posicionament SEO i també els anuncis d'Adwords.

La presentació de Knowledge Graph arriba una setmana després que Bing de Microsoft anunciés un nou disseny que destaca més informació extreta de Facebook, cosa que Google no pot oferir a causa dels acords entre Microsoft i la xarxa social.

Finalment us deixem un vídeo de Knowledge Graph on es mostren les noves funcionalitats.