Publicat el

Unlimited Sobrassada, poesia il·lustrada, interactiva, audiovisual i multimèdia en iPad


La plataforma digital Ubiquo Studio ha presentat (20/4/2012) a la galeria Miscelanea de Barcelona el llibre de poesia il·lustrada Unlimited Sobrassada del poeta mallorquí Jaume C. Pons Alorda, amb il·lustracions de Cristòfor Pons. Es tracta del primer llibre de poesia il·lustrada, interactiva, audiovisual i multimèdia del món, per a iPad, que prèviament havia estat publicat en format imprès per les mateixes editores Emma Llensa i Maria Cerezo, sota el segell Atem Books (per a més informació sobre Atem Books us remetem a aquest post de Beat).

L'aplicació ofereix a qui la consulta la possibilitat de veure vídeos del poeta recitant poemes, escoltar poemes recitats pel poeta en l'idioma original (català) en llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona (ruta poètica), i alhora llegir els poemes en català a la pàgina de l'esquerra i la seva traducció a quadre idiomes (castellà, italià, francès i anglès) a la dreta. També permet interactuar amb les il·lustracions (ampliar-les, girar-les). El poeta català Màrius Sampere n'ha fet un pròleg especialment per a aquesta edició digital. L'aplicació es pot adquirir a través de l'App Store al preu de 5,99€.

Durant l'acte de presentació vàrem poder gaudir de la força, energia i gràcia genuïna del poeta recitant els poemes, que la versió digital reflecteix abastament.




En aquest video de presentació es mostra com funciona l'aplicació:




El llibre també s'ha presentat  en el marc de la Fira del Llibre d'Art i Disseny de Barcelona,  Arts Libris, al centre Arts Santa Mònica de Barcelona, durant  el programa de conferències "Llibres i noves tecnologies".