Publicat el

The Guardian llança una aplicació per a Google TV


El diari britànic The Guardian ha llançat una aplicació  que permet l'accés als continguts del diari a través de la plataforma de televisió per internet Google TV.  L'aplicació, basada en el programari HTML5, CSS3, Javascript i Python, es troba en fase beta i només funciona als EUA, però tenen planejat llançar-la també al Regne Unit a través d'altres plataformes de televisió. En aquests moments l'aplicació permet visualitzar des de televisors connectats a internet els principals titulars de notícies en actualitat, esport i art, galeria de fotografies de l'actualitat del dia i vídeos.


Recordem que Google ha desenvolupat la plataforma Google TV, basada en el navegador Chrome, i a l'igual que amb el sistema operatiu Android, ho ha fet de manera que els fabricants la puguin implementar en els aparells, o bé es pugui vendrei com un dispositiu accesori a part. Tal i com expliquen han  triat  Google TV en primera instància perquè Chrome els permet desenvolupar una aplicació ràpidament i per tant poden crear i llançar noves versions tan sovint com sigui necessari sense passar pels llargs processos d'aprovació que requereixen altres plataformes de televisió.  Mirar una web des d'un televisor resulta una experiència molt diferent a fer-ho des d'un ordinador, una tauleta o un telèfon mòbil, ja que es fa a una major distància, i per aquest motiu la interfície s'ha de dissenyar tenint en compte paràmetres específics. De fet Google ha publicat una guia de recomanacions per dissenyar interfíces especialment pensades per a televisions de grans dimensions i els desenvolupadors de l'aplicació de The Guardian han seguit aquesta guia. L'equip de desenvolupadors de l'aplicació també fa una crida als qui disposen de Google TV perquè provin l'aplicació i comparteixin el que en pensen a través de Twitter.

Es pot observar un interès creixent en el desenvolupament de la televisio connectada a internet en el sector de les indústries culturals, ja sigui per permetre la navegació per la xarxa, per accedir a serveis de streaming de pel·lícules, programes de televisió o música, o per la descàrrega  d'aplicacions.

El comunicat del rotatiu deixa palès aquest interès.

La nostra aplicació suposa una passa significativa cap a la nostra estratègia d'obrir el periodisme a una audiència global a través de mitjans digitals.
Com tots els nostres col·legues de la indústria, hem vist de primera mà durant la darrera passada dècada els sorprenents efectes disruptius de la web. Creiem que l'arribada dels televisors i tauletes connectades a internet anuncia un període de canvi similar en la industria de la televisió.

Font:  Inside the Guardian blog (21/3/2012) i The Guardian developer blog (21/3/2012)