Publicat el

El Grup Hachette Livre s'uneix al projecte Readium

El Grup Hachette Livre (que inclou Hachette Book Group i Hachette UK) ha anunciat (15/3/2012) que s'uneix al Projecte Readium, una nova iniciativa de l'International Digital Publishing Forum (idpf) per a la difusió del format epub3.

El Projecte Readium té per objectiu construir un programari de codi obert capaç de gestionar les publicacions en format epub3, a fi d'accelerar-ne l'adopció com a format de publicació digital universal, accessible i global. Readium pretén aconseguir aquest objectiu mitjançant WebKit, motor de renderització de codi obert de html5. A llarg termini Readium serà una aplicació de codi obert de lectura que qualsevol serà capaç d'integrar-la en la seva pròpia aplicació o llibre electrònic.

"Els equips tecnològics de Hachette Livre estem molt contents de participar en el disseny de la "baula perduda" que permetrà l'adopció de l'epub3 amb programari de codi obert", va dir Pierre Danet, director sènior de tecnologia digital.

IDPF és una organització que es dedica al desenvolupament i la promoció de l'edició digital i és la principal avaladora del format epub. Readium es va presentar el febrer d'aquest any i ja disposa d'una extensió per a Chrome. Readium, que té previst presentar una versió completa a mitjan 2012, va anunciar el 18 de març que ja renderitza MathML en integrar MathJax.

Font: idpf (15/3/2012)