Publicat el

Argus, el nou catàleg de biblioteques públiques de Catalunya

D'ençà de l’1 de març les persones usuàries de les 142 biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre i sis poblacions de Barcelona, poden accedir als fons documentals d’aquestes biblioteques mitjançant Argus, el nou catàleg que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, el catàleg que gestiona el Departament inclou més de 4.285.037 exemplars disponibles corresponents a més de 726.000 títols.

A més de permetre la cerca a tot el fons documental, les persones usuàries d’aquest catàleg poden definir-se per internet un espai individual i realitzar les següents operacions: conèixer els documents que es tenen en préstec i la data de retorn, crear llistes de documents preferits, exportar llistes de documents preferits, reservar documents de la biblioteca, realitzar comentaris i valorar un document concret de la biblioteca i rebre avisos de venciment de documents en préstec o de l'arribada de documents reservats.

Argus ofereix també, a més de les dades descriptives del document, la imatge digital de la coberta d’una part important del fons de les biblioteques.

El sistema bàsic implementat és Millennium Integrated Library System (ILS) de l’empresa nord-americana Innovative Interface. La instal·lació incorpora també el cercador Encore, de la mateixa empresa.

La Subdirecció General de Biblioteques ha elaborat un vídeo promocional d’Argus disponible a: http://www.youtube.com/watch?v=1NHz9-33U88

Font: Generalitat de Catalunya (2/3/2010)