Publicat el

Axel Springer comença a cobrar per l'accés a contingut "premium" de notícies locals

Article del Berliner Morgenpost titulat "És Nadal a Berlin" per accedir al qual l'usuari s'ha de registrar com a subscriptor.

El grup editorial alemany Axel Springer ha començat (16/12/2009) a cobrar per l'accés a contingut de notícies locals dels seus diaris en línia Hamburger Abendblatt (7,95 euros al mes) i Berliner Morgenpost (4,95 euros al mes). Val a dir que els subscriptors de l'edició impresa no han de pagar una quota addicional per tenir l'accés en línia a aquests continguts, i que el contingut nacional i internacional d'aquests diaris continuen sent gratuïts, així com les seccions d'esports, cultura i serveis. De moment, encara no es possible el micropagament per la compra d'articles individuals.

Mathias Doepfner, el director general d'Axel Springer ha dit que la iniciativa de cobrar per continguts premium és una inversió a llarg termini per contrarestar la tendència a la gratuïta de continguts, ja que considera que no serà possible finançar periodisme de qualitat només a través de la publicitat. En aquesta línia Axel ja va llançar el proppassat mes de novembre la nova revista digital de pagament eMag, que vàrem explicar en aquest post de BEAT, i a principis de desembre ha estrenat una aplicació iPhone que permet als usuaris llegir dos dels seus diaris, Bild i Welt mitjançant una subscripció.

Axel Springer és l'editorial de diaris i revistes més important d'Alemanya, amb més de 170 publicacions en 35 països.

Font: Deutsche Welle (16/12/2009)