Publicat el

Les noves aplicacions per llegir còmics en format digital sobre iPhone


Coberta del primer número de la sèrie Irredeemable, que l'editorial Boom! Studios distribueix a través de la plataforma ComyXology des de l'octubre 2009 al preu de 0,99$.

En l'actualitat existeixen diverses plataformes de distribució (botigues) de còmics digitals que permeten llegir còmics sobre iPhone i iPod Touch. Heus ací algunes de les més importants:


ComiXology (juliol 2009), ofereix accés a més de 450 còmics de les editorials Marvel (editorial que Disney adquirí el proppassat mes d'agost), Image, Red 5, Boom! Studios, i altres editorials nord-americanes. Uns 70 títols són d'accés gratuït, i el preu de la resta oscil·la entre 1,99$ i 3,99$. A més a més de permetre la lectura dels còmics també és una bona eina per estar al dia sobre les novetats en el mercat, ja que informa sobre les novetats, permet visualitzar les cobertes, previsualitzar algunes pàgines i articles relacionats sobre el títol, i fins i tot publiquen un podcast setmanal sobre novetats. L'usuari és adreçat directament a Amazon.com en cas que desitgi comprar la versió en paper del títol desitjat.
Val la pena donar un cop d'ull a aquest vídeo de presentació per fer-se una idea de com funciona la cerca de títols i la lectura sobre la pantalla de l'iPhone.




iVerse Comics
ofereix un ampli catàleg de les editorials Marvel (Captain American, Iron Man, Spiderman), Red 5, Image, Dabel Bothers (la triologia de Frankensteinn de Dean Koontz), Archie Comics, i d'altres.

Comic Envi amb un gran ventall de tires còmiques, que es poden visualitzar com si fossin diapositives , una a una, o es poden anar arrossegant amb el dit per la pantalla. L'aplicació, basada en programa iEnvision de cerca d'imatges a la xarxa, val 0,99$.


Clickwheel (Anglaterra, 2007), ofereix còmics digitals en diversos formats per ser llegits a través l'ordinador i dispositius mòbils. Fou la primera empresa en oferir aplicacions per llegir còmics a través de l'iPhone.

Panelfly, nova plataforma (Nova York agost 2009) per comprar, emmagatzemar i llegir còmics, el seu catàleg inclou còmics de les editorials NBM Graphic Comics, Sterling, SLG Publishing, a les quals s'ha incorporat Marvel aquest mes de novembre. L'aplicació per a iPhone està disponible a l'App Store (només als Estats Units) gratuïtament i els preus dels còmics oscil·la entre 0,99$ fins a 3$.

ScrollMotion, amb l'aplicació Iceberg Reader, és en aquests moments una de les aplicacions més populars per la descàrrega de llibre digitals sobre iPhone. El seu catàleg també ofereix algunes novel·les gràfiques, com ara Daniel X de James Patterson, i acaba d'incorporar l'editorial Marvel Comics com a soci (tot i que encara no s'anuncia a la web).