Publicat el

TV3 obre el seu arxiu de programes '3 a la carta'


L'1 de novembre Televisió de Catalunya (TVC) obrí el servei 3alacarta de forma gratuïta per a tots els continguts del seu arxiu. TV3 va ser una de les primeres televisions de l'Estat, al 2004, en oferir un servei de vídeo a la carta a Internet. Aleshores oferia de franc només l'accés als programes de producció pròpia dels darrers dies d'emissió, mentre que la resta de continguts eren de pagament via subscripció o SMS amb continguts més antics.

El "3alacarta" té actualment un arxiu històric de més de 75.000 vídeos, que s'incrementa cada setmana amb prop de 600 peces més. Des del "3alacarta" també s'accedeix al senyal en directe dels canals de Televisió de Catalunya: TV3, 33, K3, 3/24, 300 i TVCi. També s'hi poden trobar íntegrament sèries i programes d'èxit de Televisió de Catalunya, com ara Polònia, Ventdelplà, Caçadors de Bolets o Porca Misèria, així com els Telenotícies dels serveis informatius. S'estan incorporant a l'arxiu altres programes dels quals TV3 n'ha aconseguit els drets per Internet, com documentals, series d'animació infantil o retransmissions esportives, així com programes, produccions i sèries antigues del catàleg dels 25 anys de TV3, com Nissaga de Poder o Plats Bruts.

El "3alacarta" incorporà properament una nova secció dedicada a l'alta definició. En aquesta secció s'hi trobaran fragments de programes de TV3 rodats en HD. De moment hi haurà disponibles clips breus dels programes que es podran descarregar i visualitzar en dues resolucions (720p i 1080i, que corresponen al HD Ready i Full HD, respectivament).

El "3alacarta" farà extensiu a la majoria dels seus vídeos la possibilitat que es puguin incrustar a blogs o webs. També està previst augmentar el nombre de programes o fragments de programes disponibles en podcast perquè es puguin descarregar a dispositius mòbils com telèfons, PDA o reproductors multimèdia.

Font: Televisió de Catalunya (20/11/2008)