Publicat el

Random House Mondadori renova el seu sistema logístic



El grup Random House Mondadori acaba d'estrenar un nou sistema de classificació, automatització de control i preparació de comandes dels llibres. El sistema, denominat 'sorter', és desenvolupat per l'empresa holandesa Distrisort, ha costat 2 milions d'euros, s'ha implementat en el magatzem de Pallejà i permet classificar uns 7.200 llibres per hora, la qual cosa suposa un total de 13 milions de llibres a l'any.
El nou 'sorter' recull els llibres sense classificar en una part del magatzem i els organitza segons les comandes rebudes cada dia. D'una banda identifica els exemplars mitjançant el codi de barres i de l'altra distribueix el contingut de cada comanda de forma automàtica en caixes, i fins i tot pot posar les etiquetes amb el preu final del client. Des de Pallejà (15.000 m2 de superfície construïda) es distribueixen 13 milions de llibres a 3.000 punts de venda de tot l'Estat, entre llibrerias i grans superfícies.
Random House Mondadori, S.A. és resultat duna 'joint venture' entre Random House, divisió editorial de Bertelsmann AG, una de les més grans empreses internacionals de comunicació, comerç electrònic i continguts interactius, i de l'editorial italiana Mondadori.
Des de 2001 formen parte de Random House Mondadori els segells Areté, Beascoa, Debate, DeBolsillo, Collins, Electa, Grijalbo, Lumen, Mondadori, Montena, Plaza & Janés, Rosa dels Vents i Sudamericana, segells als quals s'uní Caballo de Troya el 2004. El grup publica cada any 800 títols nous a l'estat espanyol i té un catàleg de 5.000 obres.