Publicat el

Governació presenta l'informe «Coneixements de franc: l'aparició de recursos educatius oberts» de l'OCDE


La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació va presentar el dia 5 de desembre la traducció al català d'un informe de l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) titulat “Coneixements de franc: l'aparició de recursos educatius oberts”. Es tracta d'un estudi del Centre for Educational Research and Innovation de l'OCDE realitzat per un grup d'investigadors especialitzats en l'ús i l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per equilibrar l'accés al coneixement i a les oportunitats educatives arreu del món.
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, que ha prologat la traducció catalana de l'informe, considera que “els recursos educatius oberts són un actiu molt important ja que permeten disposar de materials docents de gran qualitat sobre la societat de la informació i les noves tecnologies, i això permet avançar cap a la cohesió digital que és un dels nostres objectius”.
L'estudi analitza la importància de les TIC i els models de cost/benefici per a les iniciatives de Recursos Educatius Oberts (REO). El moviment de REO pretén trencar barreres i permetre l'ús compartit lliurement dels continguts.

Font: Societat de la Informació (5/12/2007)