Publicat el

El format PDF, aprovat com a estàndard ISO


L'Organització Internacional per a la Estandardització va aprovar el 4 de desembre que el format PDF 1.7 esdevingués oficialment estandard ISO 32000. Això representa que els documents PDF es converteixen oficialment en un estàndard. A la pràctica, però, el PDF d'Adobe ja era un estàndard des de fa quinze anys: actualment, el 90% dels ordinadors tenen instal·lat un visor PDF.
El resultat de les votacions va ser el següent: nou països votaren afirmativament sense comentaris (Austràlia, Bulgària, Espanya, Japó, Polònia, Sud-Àfrica, Suècia, Ucraïna i Xina), quatre països votaren afirmativament amb comentaris (Alemanya -11-, Estats Units -125-, Gran Bretanya -13- i Suïssa -19-), només França votà no, amb 37 comentaris, i Rússia s'abstingué.
Els darrers mesos les empreses de software han maldat per estardarditzar els seus programes de gestió de documents. Microsoft pretén estandarditzar el seu OpenXML o OOXML (rebutjada la seva aprovació en una primera instància el 4 de setembre) i al febrer d'aquest any Adobe presentà el seu format PDF per a la seva certificació ISO.

Font: Inside PDF (4/12/2007)