Publicat el

Curs universitari per a mòbils al Japó


La Universitat Cibernètica del Japó presentà el passat 28 de novembre el primer curs per telèfon mòbil titulat "Els misteris de les piràmides". El curs s'ofereix mitjançant una presentació en streaming amb textos i imatges de Power Point i amb la veu del professor al fons.
La possibilitat de debat en temps real entre professors i estudiants encara no està implementada, però en canvi s'estan emprant altres alternatives a aquesta mancança, com ara l'ús de xarxes socials i diversos llocs per xatejar i discutir en-línia la matèria del curs. La universitat es planteja ampliar els cursos mòbils a altres matèries i disciplines.
A diferència d'altres cursos de la universitat, el curs per a mòbil estarà disponible gratis al públic, si bé els usuaris hauran de pagar la connexió telefònica, la qual només és possible, actualment, a través dels usuaris de Softbank.
La Universitat Cibernètica és una universitat privada fundada a l'abril del 2007 que ofereix totes les seves classes en-línia, si bé té un campus físic a Fukuoka. El 71% de la universitat és propietat de Softbank, un proveïdor de servei mòbil, té 1.850 estudiants i ofereix uns 100 cursos, un dels quals a partir d'ara és distribuït per a mòbils.
El vídeo que us adjuntem no correspon al curs del qual us acabem de parlar. Us adjunten un altre de Geoff Stead (Tribal CTAD) en què es mostra material per al m-learning.