Publicat el

iCat fm guardonada amb el Premi Nacional d'Internet



L'emissora de ràdio per internet d'iCat fm ha estat guardonada (6/11/2007) amb el Premi Nacional d'Internet, que concedeix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Com ens explicava fa uns mesos en Lluís Cuevas, coordinador d'iCat fm, l'emissora es va crear per promoure el consum de la cultura, bàsicament música, amb una clara promoció del producte cultural català, però també de les músiques d'arreu del món i en altres llengües, especialment les de l'àrea mediterrània. La fusió entre ràdio i internet va estar motivada per la cerca de nous públics tenint en compte els nous hàbits de consum a través d'internet, i s'ha aconseguit crear un model original i propi, allunyat de qualsevol altra radiofórmula convencional. Ofereix una série de programes diaris conduïts per especialistes musicals de manera molt personal i tres emissores de caràcter temàtic (jazz, músiques d'arreu del món i música feta a Catalunya) que només emeten per xarxa. iCat fm vol liderar la renovació tecnològica amb l'objectiu que els altres 4 canals de ràdio de la CCRTV (Catalunya Música, Catalunya Informació, Catalunya Cultura i Catalunya Ràdio) vagin adoptant progressivament aquest model, en un procés que ells mateixos han designat amb el terme "icatitzar". Aquest procés consisteix en l'adopció de processos de treball automatitzats de creació i actualització permanent de la informació mitjançant programes específics que gestionen la base de dades de cadascuna d'aquestes unitats d'informació d'àudio. El procés també contempla l'adopció de formats que permeten l'adaptació a diversos mitjans (ràdio, internet i tv) i el foment de la interactivitat amb els oients, incorporant-hi eines com ara una pàgina web interactiva que s'actualitza constantment, el micro obert, la web-cam, el xat, els fòrums, la telefonia wap i el podcasting o ràdio a la carta.
Cada dia iCat fm ofereix 60 espais d'informació que abasta tots els àmbits del consum cultural. Aquestes informacions, així com totes i cadascuna de les peces musicals i programes, tenen una visualització pròpia al web www.icatfm.cat. De forma sincronitzada a l'emissió el web amplia amb imatges, textos, enllaços i àudios tot allò que en aquell moment s'escolta per antena. Així mateix tots els continguts poden ser recuperats al web en qualsevol altre moment per a que cadascú pugui fer la seva ràdio a la carta.


Font: Catradio.cat