Publicat el

Google crea una aplicació per fer mapes col·laboratius i personalitzats



Google Maps ha posat en marxa (27/11/2007) una aplicació que permet crear mapes de manera col•laborativa (a l'estil del que fa Google Apps amb els documents, invitant les persones que triem perquè els puguin editar), i també mapes personalitzats on s’hi afegeixen dades d'interès personal (per exemple, els hotels o càmpings on passarem les vacances, una ruta en bicicleta, etc.).

D'altra banda, l'aplicació Street View, presentada el 30.05.2007, ara té una nova prestació: els requadres incorporen una foto de l'edifici que s’està cercant. Això només funciona a les 15 ciutats dels Estats Units que ja disposen de fotos de Street View (San Francisco, Denver, New York, Chicago, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, Tucson, Miami, Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Houston i Orlando).

Aquest vídeo (1' 35") explica el funcionament de Street View, i el més destacat és que permet explorar la ciutat mitjançant imatges virtuals que giren 360° donant la sensació que els carrers es recorren a peu.