Publicat el

Book Glutton: lectura de llibres en línia i en grup


Book Glutton és un lloc web en fase experimental des de l'octubre passat, que proposa la lectura de llibres en línia de manera individual i també en grup. Permet fer anotacions i comentaris en les pàgines del llibre en curs de lectura, els quals es poden mantenir en privat o es poden compartir amb el grup de lectura; les anotacions i els comentaris queden registrats i guardats en l'historial de lectures; també es pot xatejar en temps real amb les persones que estiguin llegint simultàniament el mateix capítol del mateix llibre. La lectora o el lector pot afegir-se a un grup de lectura ja format o bé crear el seu propi grup, pot donar a conèixer els seus escrits a través de Book Glutton i també pot compartir una obra de domini públic amb tothom. L'aplicació també permet la descàrrega dels llibres digitalitzats per ser llegits amb un lector electrònic utilitzant el format .epub creat recentment per l'International Digital Publishers Forum (IDPF), compatible amb els formats d'Adobe Digital Editions i FBReader, entre d'altres.
Ara per ara només ofereix accés a obres de domini públic, però més endavant preveuen oferir a les editorials participar en aquest servei interactiu (que comptaria amb la participació dels propis autors i també de moderadors contractats) com a eina promocional.

Recordem que la lectura de llibres en grup no és una idea nova i, de fet, és una pràctica popular arreu dels municipis del nostre país, on s'organitzen tallers de lectura i xerrades literàries. D'altra banda, caldria estudiar si una eina interactiva com la que proposa Book Glutton es podria utilitzar per fomentar la lectura entre la població jove.

Font: Publishers Weekly (23/10/2007)